خطر گرما زدگی در افراد دیابتی

scienceDaily(june20,2010)

تحقیقات جدید نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت که ساکن مناطق گرم هستند به اندازه کافی از مراقبت های دیابتی در هوای گرم آگاهی ندارند، حتی از این موضوع که دیابت شانس ابتلأ آنها را به گرما زدگی افزایش می دهد، بی اطلاعند.

محققین کلینیک مایو در آریزونا با بررسی بیماران دیابتی در کلینک phoenix و آنالیز 152 پاسخنامه، متوجه شدند که افراد دیابتی ساکن در مناطق گرم احتیاج به آموزشهای بیشتری در مورد تأثیر گرما بر بیماری دیابت و مراقبتهای دیابتی در هوای گرم دارند.

دکتر Nassar محقق ارشد این تحقیق می گوید: افراد دیابتی به اختلال در تعریق مبتلا هستند و همین موضوع آنها را برای ابتلأ به بیماریهای مرتبط با گرما و افزایش قندخون مستعد می کند.

دکتر Nassar می گوید اکثر بیمارانی که دراین بررسی شرکت کردند. کنترل قند خونشان درهوای گرم پائین تر از حد مطلوب است و خطر دهیدریشن آنها را تهدید می کند.

تحقیقات گذشته نشان می دهد که در هوای بسیار گرم افراد دیابتی بیشتر به اورژانس ها مراجعه کرده و بستری می شوند، حتی مرگ بر اثر گرما زدگی در میان این افراد گزارش شده است.

گرما زدگی می تواند در دمای 80 تا 90 درجۀ فارنهایت با در نظر گرفتن heat index اتفاق افتد.

تنها نیمی از بیماران شرکت کننده در این تحقیق از مفهوم "heat index" آگاهی داشتند. heat index مجموع درجۀ حرارت  و رطوبت هوا است. رطوبت باعث افزایش خطر گرمای هوا می شود زیرا باعث کاهش تبخیر عرق شده و از خنک شدن بدن جلوگیری می کند( تعریق روشی است که بدن از طریق آن خود را خنک می کند).

حرارت همچنین بروی داروها و تجهیزات دیابت تأثیر منفی دارد. برای  نگهداری داروهای خوراکی و داروی تزریقی(انسولین) دمای خاصی در نظر گرفته می شود که بالاتر از آن دما، دارو تأثیر خود را از دست می دهد. دکتر Nassar می گوید: بروی بسته بندی داروها اطلاعاتی دربارۀ دمای مناسب برای نگهداری دارو ذکر شده است که بیماران باید به آن توجه کنند.

اگر چه 73% از شرکت کنندگان در این تحقیق در مورد تأثیر گرما بر انسولین اطلاعاتی داشتند اما تعداد معدودی (39%) از تأثیر منفی گرما بر داروهای خوراکی دیابت و 41% از تأثیر گرما برگلوکومتر و 38% از آنها از تأثیر گرما بر نوارهای آزمایش قندخون، آگاهی داشتند. زمانیکه آنها از نحوۀ نگهداری داروها و تجهیزات اندازه گیری قندخون در برابر گرما آگاهی یافتند، گروهی تصمیم گرفتند این تجهیزات را در خانه نگهداری کنند تا درمعرض گرما از تأثیر آنها کاسته نشود، اما اگر بیماران نتوانند قندخون خود را زمانیکه در منزل نیستند، اندازه گیری کنند، باز هم خطر آنها  را تهدید می کند، بنابراین  باید نحوۀ نگهداری صحیح این تجهیزات به بیماران مبتلا به دیابت  آموزش داده شود و آموزش این گروه باید درمورد مدیریت دیابت در آب و هوای گرم، متمرکز  گردد.

 

منبع:                                                                                                           www.sciencedaily.com